Nowe okna i drzwi w WADZE

Stowarzyszenie „WAGA” w minionym roku obchodziło swoje pięciolecie. Na Biskupiej Górce jesteśmy od dwóch lat, najpierw „u Fryzjera” – przy ul. Biskupiej 35/1, od lipca 2014 roku – przy ul. Biskupiej 4.
Różnymi projektami wspieramy mieszkańców i mieszkanki Biskupiej Górki. Chcemy też, by ta niezwykła, historycznie zachowana i mocno zaniedbana część Gdańska, była coraz lepiej rozpoznawalna na mapie Gdańska i Trójmiasta.
Cieszy nas bardzo, że samorząd Gdańska docenia naszą aktywność. W 2013 roku, za działania na rzecz Biskupiej Górki, otrzymaliśmy wyróżnienie nagrody im. L. Bądkowskiego.
W tym roku, po wizycie Prezydenta Miasta Gdańska Pawła Adamowicza oraz skutecznych działaniach Tomasza Nadolnego, doradcy Prezydenta Miasta Gdańska, Gdański Zarząd Nieruchomości Komunalnych wymienił okna i drzwi w naszym lokalu. Trzymają ciepło i co ważne, są antywłamaniowe.
Szczególnie chciałybyśmy/chcielibyśmy podziękować Zakładowi Stolarskiemu – Andrzej Bobkowski, Sierakowice – https://www.bobkowski.eu/kontakt.html. Dzięki życzliwości pana Bobkowskiego mamy drewniane parapety w sali głównej.
Nasza siedziba wymaga gruntownego remontu, brakuje ogrzewania. Własnymi staraniami podjęliśmy część prac remontowych, a w przyszłym roku obiecano nam podłączenie do sieci Gdańskiego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej. Przy tej okazji skorzystają i nasi sąsiedzi. Podjęto już działania zmierzające do wykonania przyłącza ciepłowniczego, a okres oczekiwania pozwoli nam przetrwać 7 grzejników elektrycznych, które otrzymaliśmy także nieodpłatnie od firmy GPEC.
Wszystkim Osobom oraz Instytucjom, które przyczyniły się do wyraźnej poprawy warunków lokalowych Stowarzyszenia „WAGA” – bardzo pięknie dziękujemy.

Zarząd Stowarzyszenia „WAGA”

13990_1043487615667332_8944062202981753656_n10365720_1043487545667339_1296753287403727920_n10393669_1043486015667492_7137643143138306816_n

10425497_1043485109000916_7453919069138230603_n10513402_1043487549000672_4663515143718185248_n

10906157_1043487559000671_8195533361284676512_n10922616_1043487622333998_1725067333191209102_n