Get Adobe Flash player

Dom Sąsiedzki przy ul. Biskupiej 4 po przerwie wznawia działalność, w tym roku będzie się w nim dużo działo. Za nami już pierwsza lekcja j. niemieckiego i spotkanie kobiet z cyklu „Darcie pierza”. 10 maja o godz. 18.00 zapraszamy młodzież z Biskupiej Górki na warsztaty dramowo-teatralne, poprowadzi je Rita Jankowska, założycielka „Teatru Błękitna Sukienka”.

RITA JANKOWSKA
Założycielka niezależnego Teatru Błękitna Sukienka, w którym zrealizowała kilka autorskich spektakli /”Skacz Marysiu”, „Powiedz, miłość jest prosta”, „Keeffe, nie jestem królem”, „Podróż do wnętrza pomarańczy”, „Nic się nie stało”/, od lipca 2015 rezydującego w nowej przestrzeni artystycznej Gdańska WL4.

Praktyk teatru, pedagog dramy, reżyser, dramatopisarka. Od 2005 roku zrealizowała kilkanaście autorskich projektów dramowo-teatralnych z grupami dzieci i młodzieży z terenów zagrożonych marginalizacją społeczną oraz młodzieżą uzdolnioną, z którą zdobyła wiele wyróżnień i nagród głównych w konkursach teatralnych.

plak