Pierwsza dzielnicowa choinka na Biskupiej Górce

6 grudnia mieszkańcy Biskupiej Górki tłumnie zebrali się na placu przy Domu Sąsiedzkim, gdzie wspólnie z Prezydent Gdańska Aleksandrą Dulkiewicz mieli okazję celebrować przedświąteczny czas. A jest co wspominać, bowiem po raz pierwszy na Biskupiej Górce zorganizowano uroczyste zapalenie świątecznej choinki. O świetną atmosferę piątkowego wydarzenia zadbało nasze Stowarzyszenie, które współorganizowało je wspólnie z Biurem Rozwoju Gdańska. Część artystyczną piątkowego wieczoru wypełnili uczniowie i uczennice ze Szkoły Podstawowej nr 21. Jak karze tradycja pojawił się niecierpliwie oczekiwany przez dzieci Św. Mikołaj z ogromnym workiem prezentów. Worek okazał się niemal bez dna i każde z obecnych dzieci zostało obdarowane. Po wspólnym dekorowaniu drzewka i oficjalnym odpaleniu lampek choinkowych w sympatycznej, sąsiedzkiej atmosferze śpiewano kolędy. Nie zabrakło też ciepłego poczęstunku, który był miłym dopełnieniem grudniowego popołudnia.