Kategoria: Po drugiej stronie bramy

Kilka obrazów z planu filmowego

Podczas realizacji projektu ” Po drugiej stronie bramy” oprócz samej realizacji filmu, przygotowań do zdjęć, pisaniu scenariusza działo się wiele innych rzeczy. Rita Jankowska prowadziła warsztaty filmowe dla osób, które wyraziły zainteresowanie statystowaniem. To według jej pomysłu oraz grupy aktorek- amatorek została zrealizowana scena z Clarą Baedeker. Powstał także filmik ukazujący kulisy powstawania filmu. Kręciły… Czytaj dalej: Kilka obrazów z planu filmowego

Przyczynek do rozważań o przeszłości Biskupiej Górki

Przedstawiamy Państwu najnowszy film Stowarzyszenia WAGA – przyczynek do rozważań o przeszłości Biskupiej Górki. httpss://www.youtube.com/watch?v=CsBvT4N006E

Premiera tuż tuż

Premiera filmu ” Powrót Nataniela W, czyli przyczynek do rozważań o przeszłości Biskupiej Górki”, zrealizowanego przez Elżbietą Jachlewską, Wojtka Ostrowskiego, Krzysztofa Balińskiego w ramach projektu ” Po drugiej stronie bramy” już w najbliższy poniedziałek (06.11.2017). Aby zachęcić Państwa do udziału w premierze – kilka zdjęć z planu filmowego.

Film „Po drugiej stronie bramy”

Biskupia Górka to fascynujące, pełne uroku miejsce tętniące historią. Stowarzyszenie WAGA od lat działa na rzecz rewitalizacji tej dzielnicy Gdańska. Naszym kolejnym projektem jest realizacja filmu dokumentalno-fabularnego pod tytułem „Po drugiej stronie bramy”. Chcemy pokazać piękno tego miejsca oczami Nataniela Wolfa – lekarza, astronoma, którego prochy leżą gdzieś na Biskupiej Górce. Do udziału zaprosiliśmy profesjonalistów… Czytaj dalej: Film „Po drugiej stronie bramy”

Warsztaty filmowe na Biskupiej Górce

Dom Sąsiedzki na Biskupiej Górce zaprasza na bezpłatne warsztaty filmowe w dniach: 08.07.2017 r. (sobota) – godz. 14 – 19 (montaż, praca z kamerą) 16.07.2017 r (niedziela) – godz. 11 – 16 (scenariusz i reżyseria) 22.07.2017 r (sobota) – godz. 14 – 19 (praca w plenerze plus montaż) Miejsce: siedziba Stowarzyszenia WAGA, ul. Biskupia 4.… Czytaj dalej: Warsztaty filmowe na Biskupiej Górce