Gdańskie Centrum Integracji (GCI) zaprasza na kursy językowe

Międzynarodowa Organizacja ds. Migracji (IOM Poland) oraz Stowarzyszenie WAGA zapraszają do zapisania się do Gdańskiego Centrum Integracji (GCI) na kursy językowe:

> Języka polskiego

> Języka angielskiego

Kursy są bezpłatne, dla osób od 16 roku życia, posiadających status uchodźcy (UKR).

Trwają 3 miesiące, zajęcia odbywają się we wtorek, środę oraz czwartek, trzy godziny dziennie. Godziny zajęć dopasowane są do planu dnia osób z Ukrainy, w zależności od tego czy opiekują się dziećmi, czy pracują lub mają inne zajęcia więc mogą wybrać, czy chcą uczęszczać na lekcje rano 9.00 – 12.00, w południe 13.00 -16.00, albo po południu 17.00 – 20.00. Zajęcia odbywają się stacjonarnie, a dla osób, które mają problem z dojechaniem na kurs oferujemy zajęcia z języka polskiego w wersji on-line w godz. 17.00 – 20.00.

Oprócz kursów językowych można u nas korzystać z porad doradców zawodowych i biznesowych, wziąć udział w warsztatach, Mini targach pracy i wielu innych wydarzeniach oferowanych w GCI oraz działaniach organizowanych przez Stowarzyszenie WAGA.

Wszystkie chętne osoby zapraszamy do Gdańskiego Centrum Integracji, ul. Biskupia 24 b w Gdańsku.

Uwaga – prowadzimy nabór nowych uczestniczek i uczestników na kolejny kurs, który rozpocznie się 3 października 2023 i będzie trwał do końca grudnia 2023

Gdańskie Centrum Integracji jest finansowane przez rząd Stanów Zjednoczonych Ameryki

Міжнародна організація з міграції (IOM Poland) та асоціація WAGA запрошують вас записатися на мовні курси до Гданського інтеграційного центру (GCI):

• Польська мова
  • англійська мова

Курси безкоштовні для осіб віком від 16 років, які мають статус біженця (УКР).

Вони тривають 3 місяці, заняття проходять у вівторок, середу та четвер по три години на день. Години занять адаптовані до розкладу дня людей з України, залежно від того, чи вони доглядають за дітьми, працюють чи мають іншу діяльність, тому вони можуть вибрати, чи хочуть вони відвідувати заняття вранці з 9.00 до 12.00, опівдні 13.00. 16:00 – 16:00 або після обіду 17:00 – 20:00 Заняття проводяться на місці, а для тих, кому важко потрапити на курс, ми пропонуємо онлайн-заняття польської мови від: 17.00 – 20.00.

Окрім мовних курсів, ви можете отримати пораду від кар’єрних і бізнес-консультантів, взяти участь у семінарах, міні-ярмарках вакансій та багатьох інших заходах, які пропонуються в GCI та заходах, організованих Асоціацією WAGA.

Запрошуємо всіх бажаючих до Гданського інтеграційного центру, вул. Biskupia 24 b у Гданську.

Зверніть увагу – ми набираємо нових учасників на наступний курс, який розпочнеться 3 жовтня 2023 року і триватиме до кінця грудня 2023 року.

Гданський інтеграційний центр фінансується урядом Сполучених Штатів Америки